collageehba1020

Eerste hulp bij architectuur

Laagdrempelig advies bij uw ontwerp voor uw aanbouw, woning of bedrijfsgebouw

Bent u een particulier die een aanbouw aan zijn huis wil, een aannemer of bouwkundig tekenbureau die zelf de woningen voor zijn klanten ontwerpt, of een bedrijf dat bij een aannemer een standaard ontwerp heeft gekocht?
En wilt u slechts een deel van het ontwerptraject door een architect laten verzorgen? Of alleen een second opinion? Dat kan bij ons.

Bijvoorbeeld:
- u heeft al een tekening laten maken maar de welstand keurt uw plan af. Wij passen uw plannen zodanig aan dat het herkenbaar uw eigen plan blijft en de welstandscommissie het wèl acceptabel vindt.
- u heeft zelf een tekening gemaakt waar u graag even een vakkundig advies over wilt, een frisse blik om te zien of dingen toch misschien beter of handiger kunnen.
- u wilt alleen hulp bij het ontwerp; dat kunnen alleen de gevels zijn, maar ook het hele gebouw. Het bouwen regelt u zelf.

Zoals uw op onze site kunt zien maken wij gebouwen in heel verschillende bouwstijlen, van jaren dertig stijl tot modern. Juist daardoor kunnen wij iedereen helpen.

Kortom, de architect kan ook een beperkte rol spelen. Voordeel? Met beperkte kosten krijgt u een beter ontwerp en een beter gebouw. Een architect ziet mogelijkheden die een u zelf niet ziet - want architectuur is een heus vak!

voorbeelden

eelman174

"Dat ik dáár nou niet zelf op gekomen ben"

Erker jaren zestig woning

Piet Eelman is timmerman en heeft in zijn leven al een aantal woningen voor zichzelf gebouwd. Hij woont nu aan de Muyweg op Texel, een mooie plek. Het uitzicht is inderdaad prachtig, maar de woonkamer van waaruit hij van dat uitzicht geniet is een beetje ... lees verder...

nieuw174

"Gewoon goed kijken"

Erker jaren dertig woning

Nanth Hemken is gek op huizen, ze heeft er zelfs haar werk van gemaakt: Huis en Hart, woningen kopen, opknappen en doorverkopen, daar ligt haar passie. Nanth geeft huizen een hart!
Aan de Jachtlaan in Apeldoorn staat op de hoek een prachtig ... lees verder...

barendrecht174

Italiaanse spagettiwesterns

Particuliere woning

Henk Jan Barendregt is een aannemer die ook in in autocad kan tekenen en constructies kan berekenen. Daarom had hij zelf zijn eigen huis getekend, helemaal zoals hij wilde dat het er uit zou gaan zien. De bouwtekeningen waren gemaakt en zelfs... lees verder...

Zandstra174

"Die is gaaf"

Particuliere woning

De woning staat op een heel bijzondere plek; midden in het centrum van den Burg, verstopt achter een pakhuis, met een 1500 m2 grote tuin.
De bestaande woning was op... lees verder...

houtbouw174

Second opinion

Kantoor

Houtbouw ’t Zand had in eerste instantie zelf het ontwerp voor de nieuwbouw van hun kantoor gemaakt, de vergunning was afgegeven en de fundering zat al in de grond. Daarna ontstond toch de behoefte de bouwplannen eens met een architect tegen het licht te houden... lees verder...

arsenal174

Welstandsperikelen

Clubgebouw voetbalvereniging

De kunstgras voetbalvelden waren al aangelegd en in gebruik en ingenieursbureau Grontmij Alkmaar had een ontwerp laten maken van het clubgebouw. Dit werd echter keer op keer afgekeurd door de Amsterdamse welstandscommissie. De vraag voor ons was eenvoudig: "Kun je op basis van... lees verder...