EHBAlogowit

"Dat ik dáár nou niet zelf op gekomen ben."

Erker jaren zestig woning

Piet Eelman is timmerman en heeft in zijn leven al een aantal woningen voor zichzelf gebouwd. Hij woont nu aan de Muyweg op Texel, een mooie plek. Het uitzicht is inderdaad prachtig, maar de woonkamer van waaruit hij van dat uitzicht geniet is een beetje ondiep, niet eens vier meter. Piet had al veel plannen gemaakt: de keuken moest op de plek komen van de huidige bijkeuken, de bijkeuken moest vergroot worden, de trap verplaatst en dan kon de achterwand van de kamer één of misschien wel twee meter naar achter.

"Heb je enig idee hoeveel geld je nu aan het uitgeven bent Piet...?", vroeg ik. Piet zei: "Geen probleem; bovendien ga ik alles zelf doen, dus wat het kost maakt niet uit."
"Heb je dan enig idee wat je allemaal overhoop haalt en hoe lang je aan het verbouwen bent en wat vindt je vrouw ervan...?" Het sneed allemaal geen hout.

Nog één opmerking dan: "Zeg Piet, als je nu aan de voorgevel een brede erker maakt...". "Tja", zei Piet, "dat ik dáár nou niet zelf op gekomen ben."

Een zomer later heeft hij binnen slechts enkele weken een erker geplaatst, de kozijnen mocht hij bij zijn werkgever in de werkplaats maken. De kosten waren minimaal.

eelmanbestaand

eelmannieuw

meer voorbeelden

nieuw174

"Gewoon goed kijken"

Erker jaren dertig woning

Nanth Hemken is gek op huizen, ze heeft er zelfs haar werk van gemaakt: Huis en Hart, woningen kopen, opknappen en doorverkopen, daar ligt haar passie. Nanth geeft huizen een hart!
Aan de Jachtlaan in Apeldoorn staat op de hoek een prachtig ... lees verder...

barendrecht174

Italiaanse spagettiwesterns

Particuliere woning

Henk Jan Barendregt is een aannemer die ook in in autocad kan tekenen en constructies kan berekenen. Daarom had hij zelf zijn eigen huis getekend, helemaal zoals hij wilde dat het er uit zou gaan zien. De bouwtekeningen waren gemaakt en zelfs... lees verder...

Zandstra174

"Die is gaaf"

Particuliere woning

De woning staat op een heel bijzondere plek; midden in het centrum van den Burg, verstopt achter een pakhuis, met een 1500 m2 grote tuin.
De bestaande woning was op... lees verder...

houtbouw174

Second opinion

Kantoor

Houtbouw ’t Zand had in eerste instantie zelf het ontwerp voor de nieuwbouw van hun kantoor gemaakt, de vergunning was afgegeven en de fundering zat al in de grond. Daarna ontstond toch de behoefte de bouwplannen eens met een architect tegen het licht te houden... lees verder...

arsenal174

Welstandsperikelen

Clubgebouw voetbalvereniging

De kunstgras voetbalvelden waren al aangelegd en in gebruik en ingenieursbureau Grontmij Alkmaar had een ontwerp laten maken van het clubgebouw. Dit werd echter keer op keer afgekeurd door de Amsterdamse welstandscommissie. De vraag voor ons was eenvoudig: "Kun je op basis van... lees verder...