particuliere woningen

Grosspietsch6501

Grosspietsch6501a

Jaren dertig woning, familie Grosspietsch

De locatie ligt halverwege Den Burg en Oudeschild. De bestaande jaren 70 woning is gesloopt om plaats te maken voor een jaren 30 ensemble, bestaande uit een woning met aangebouwde garage en een vrijstaande recreatiewoning. Dit ensemble voegt zich naar de naastgelegen woningen zodat er een jaren 30 gehuchtje ontstaat. De detaillering van het metselwerk heeft veel aandacht gekregen.

opdrachtgever Familie Grosspietsch
aannemer Frans Zegel Bouw, Oudeschild
locatie Schilderweg, Den Burg
jaar 2008

zandstra650

zandstra1int

Particuliere woning Texel

De woning staat op een heel bijzondere plek; midden in Den Burg, verscholen achter een oud pakhuis ligt een verborgen binnentuin van 1500 m2. Op de plaats van de bestaande woning, aan de rand van de tuin en met de rug tegen het pakhuis, hebben wij op basis van schetsen van de opdrachtgever een moderne woning ontworpen. Voor de gevels had de opdrachtgever ook al voorbeelden: wit stucwerk met antracietkleuirge kozijnen. Het is een eenvoudige bouwmassa geworden met 2 horizontale banden, bestaande uit aluminium kozijnen en panelen die in één vlak liggen.

opdrachtgever Particulier
aannemer Bouwbedrijf Texel, De Waal
locatie Schilderend, Den Burg
jaar 2010 - 2011

biersteker310

Woning familie Biersteker

Aan de rand van de Vinexwijk Twuiverhoek heeft de familie een kavel voor een vrijstaande woning gekocht. De gemeente kwam met een streng beeldkwaliteitsplan dat de gewenste stolpwoning in de weg stond. Door heel precies te manoeuvreren tussen de beleidslijnen van de gemeente en wensen van de opdrachtgever is er uiteindelijk toch de stolpwoning gekomen. In de gevel is de gebruikelijke plint weggelaten en de authentieke detaillering van goten en kozijnen is geabstraheerd. In de kleurkeuze is standgroen vervangen door antracietgrijs.

opdrachtgever Familie Biersteker
aannemer Sinnige Bouw BV, Heerhugowaard
locatie Twuiverhoek, Sint Pancras
jaar 2006-2008

hofje310

Hofje met 3 stadsvillas

Geheel ingeklemd door omliggende kavels met woonbebouwing en achtertuinen en slechts over een beperkte breedte gelegen aan de straat ligt het kavel waar ... lees verder...

tweeondertwee310

Twee onder twee kap woningen Oosterend

Door handig gebruik te maken van bestemmingsplanregels kon een doorsnede met veel binnenruimte worden gemaakt. Beide woningen hebben elk een eigen plattegrond gekregen binnen een nagenoeg identiek casco.

opdrachtgever Familie Kortekaas, famile Schulze
aannemer Duin Bouwbedrijf, Den Burg
locatie Cor Bremerstraat, Oosterend
jaar 2006

overzicht990

Woning familie Notermans

Midden in het centrum van Workum staat de voormalige praktijkruimte van Tjalke Notermans. Op deze plek hebben hij en zijn vrouw hun laatste huis gebouwd. Op enige afstand achter het huis plaatsen we een schuurachtig volume. Hierdoor wordt het mogelijk het volledige woonprogramma op de begane grond onder te brengen. De ruimte tussen voor- en achterhuis wordt een patio. Een glazen gangetje, onzichtbaar achter een gemetselde tuinmuur, verbind voor- en achterhuis. Het achterhuis is betimmerd met ruwhouten delen.

opdrachtgever Familie Notermans
aannemer Dijkstra's Bouwbedrijf, Workum
locatie Sûd, Workum
jaar 2010 - 2012

Oosterstraat990

In ontwikkeling
Extreem energiezuinige woning in jaren twintig stijl, familie Groot

De familie Groot heeft een mooi kavel gekocht aan op de hoek van de Achterburggracht en één van de dwarsverbindingen van de dorpsstraat in het centrum van Noord Scharwoude. De opdrachtgever is voornemens daar erg lang te blijven wonen. Om een toekomst bestendige woning te krijgen willen ze de bestaande jaren 20 woning slopen en er een grotere woning in dezelfde stijl voor terugbouwen. Bovendien vroegen ze om een onderhoudsvrij en bijzonder energiezuinig ontwerp. Door een combinatie van maatregelen uit passiefhuizen (zeer goede isolatie (Rc 9), een extreme mate van luchtdichtheid) warmteterugwinning uit ventilatielucht en douchewater, energieopwekking door een warmtepomp die zijn energie betrekt uit bodemwamte, een zonneboiler en 30m2 pv-cellen krijgt het huis een epc waarde van ca 0,14.

opdrachtgever Familie Groot
locatie Oosterstraat, Noord Scharwoude
jaar 2010 - heden

schopping3101

schopping3103

schopping3104

Woning familie Schöpping, Steigereiland IJburg, Amsterdam

De familie had een dubbel kavel gekocht op het Steigereiland op IJburg. De opdrachtgever had uitgesproken ideeen: gesloten naar de wijk en open naar het water. De voorgevel verwijst daarom naar een kasteelmuur; met diepe nissen en zwaar metselwerk. Aan de waterkant is de gevel zo open en licht mogelijk gemaakt; de naar buiten geschoven kozijnen bepalen hier het aanzicht van de gevel. De gele kaders van de nissen in de voorgevel verwijzen naar Mergelsteen en daarmee naar de Limburgse afkomst van de opdrachtgever.

opdrachtgever Familie Schöpping
aannemer Bouwbedrijf Vertelman, Wervershoof
locatie Pybo Steenstrastraat, IJburg, Amsterdam
jaar 2005