onderzoek, haalbaarheidsstudies, variantstudies

tuenolli310

Technische Universiteit Eindhoven

Door de gewijzigde eigendomssituatie van de gebouwen van de TUE van rijksoverheid naar universiteit en door de toekomstige afname van studentenaantallen ontstond de noodzaak tot herbezinning omtrent de inrichting van het terrein ... lees verder...

Landal310

Vakantiepark Landal Sluftervallei, Texel

Haalbaarheidsstudie verbouwing hoofdgebouw en tuinontwerp ... lees verder...

bvb3a310

Voorstudies
Universitair Medisch Centrum Groningen Stedenbouw noordpunt, voorzieningengebouw en parkeergarage

Het Universitair Medisch Centrum Groningen bevind zich op een 20 ha. groot terrein, gelegen tegen de rand van de Groningse binnenstad. Voor de noordzijde van het terrein is een stedenbouwkundig onderzoek gedaan ten behoeve van de toekomstige... lees verder...

Loo1

Loo2

analyse310

Herontwikkelingsstudie hoofdgebouw vakantiepark Landal 't Loo

Het hoofdgebouw met receptie, winkel, restaurant, zwembad, bowling en kinderspeelgelegenheid is toe aan een grootscheepse renovatie. Wij hebben het huidige gebruik en indeling geanalyseerd (een hoge mate van versnippering van ruimtes en functies) en de mogelijkheden die gebouw bied in kaart gebracht. Onder het motto 'ontklonteren' worden activiteiten worden op elkaar betrokken en functies gemengd. De bestaande structuur wordt opengebroken en de verdiepingen middels een grote vide met elkaar verbonden.

opdrachtgever Landal Greenparks
locatie 't Loo
jaar 2011

hoogwoud310

Stedenbouwkundige verkenning
centrum Hoogwoud

Het dorp Hoogwoud wordt aan de westzijde op zeer ruimtelijke wijze begrensd door de ligging van de kerk en het omliggende terrein. Oostwaarts ontbreekt deze ruimtelijke begrenzing en loopt via de Oosterboekelweg, met grootschalige bebouwing en bijbehorende parkeerterreinen, over in de open buitenruimte. Ter verstering van de centrum- en winkelfunctie zou hier een begrenzing van de as moeten komen door middel van een pleinachtige ruimte, gecombineerd met een karakteristiek architectonisch object. Het plein krijgt een groene inrichting met een bomenkraag, zoals in kerkringen van voormalige Zuiderzeedorpen, en een gazon. Midden op het plein een dorpshuis in de vorm van een toren.

opdrachtgever
De Leeuw Projectontwikkeling BV
locatie Herenweg, Oosterboekelweg, Hoogwoud
jaar 2008