recreatie

nieuwetoekomst1a

nieuwetoekomst2

nieuwetoekomst3

Uitgaanscomplex 'De nieuwe toekomst', De Koog (hotel, discotheek, 5 restaurants en bedrijfswoning)

Het bestaande horeca complex voldeed niet meer aan de eisen van de tijd. Het programma bestond uit 5 restaurants, een grote discotheek, winkelruimtes en een hotel met 60 kamers. Alle restaurants/winkelruimtes hebben een eigen herkenbare voorgevel gekregen. Hiermee heeft het complex geleding gekregen. Op nagenoeg de gehele 1e en 2e verdieping bevinden zich de hotelkamers. Aan het reeds bestaande pleintje ligt de discotheek met 'afterbeachcafé'. We hebben ons bij de geveluitwerking laten inspireren door reclameuitingen van plaatselijke horeca, strandsfeer en tropisch eilanden. Eindelijk had het postmodernisme ook Texel bereikt :-) (Architectenbureau Jan Visser)

opdrachtgever Thijs Blom Vastgoed BV
aannemer Nieuwenhuis, Leewarden
locatie Dorpsstraat, De Koog
jaar 2000 - 2004

Landal310

Vakantiepark Landal Sluftervallei, Texel

Haalbaarheidsstudie en voorlopig ontwerp verbouwing hoofdgebouw en tuinontwerp... lees verder...

Koot310

Vakantiewoning familie Koot

Kleine vakantiewoning gesitueerd op een boerenerf in typisch Oosterendse bouwstijl.

opdrachtgever Familie Koot
aannemer Eelko Vermeulen, Oosterend
locatie Spang, nabij Oosterend
jaar 2001 - 2004

GrosspietchVakantie310

Vakantiewoning familie Grosspietsch

Deze vakantiewoning in jaren 30 stijl is onderdeel van een nieuw gebouwd ensemble met woning. De geknikte kap maakt het mogelijk om op de bovenverdieping toch 3 slaapkamers en een badkamer te maken in deze woning met een bebouwd oppervlak van slechts 55m2 .

opdrachtgever Familie Grosspietsch
aannemer Frans Zegel Bouw, Oudeschild
locatie Schilderweg, Den Burg
jaar 2008

bornholm310

Vakantieappartementen Hotel Bornholm, Terschelling

De 14 hotelappartementen bevinden zich in 7 houten torentjes. Elk van de torentjes bevat twee appartementen, één op elke verdieping. De houten torentjes staan op een ... lees verder...








 

beukers650

Manege Beukers, Oud Karspel

Vanwege de komst van bedrijvenpark Breekland in de gemeente Langedijk moest Manege Beukers verhuizen. De gemeente had een alternatieve locatie aangeboden in natuurgebied de Geestmerambacht. Het programma bestond uit een hoofdgebouw met een binnenhal van 30x100 die in 3 rijbakken kan worden opgedeeld, kantine en paardenstallingen, twee bedrijfswoningen, een aantal opslagschuren en een stapmolen.
Door te kiezen voor 1 kleur gevelbekleding ontstaat binding tussen specifiek voor dit project ontworpen gebouwen (woningen en manege) en standaard gebouwen (schuren en stapmolen)
Door standaard damwandpanelen horizontaal en verticaal toe te passen ontstaat een aan houten schuren verwant nevenbeeld.

opdrachtgever Manege Beukers
aannemer Gielens Aannemersbedrijf, Schagen
locatie Recreatiegebied de Geestmerambacht
jaar 2004 - 2006

noorman310

Kiosk veer Texel - Vlieland

Samen met de opdrachtgevers, Sil Boon en Janka van der Brink, is een kiosk bedacht die als één geheel opgetild en verplaatst kan worden. De kiosk wordt elk voorjaar van het eigen erf op een boerenwagen getild ... lees verder...

camperduin310

Hotelappartementen Camperduin

Ontwerp voor een complex met 16 hotelappartementen, horeca en parkeergarage. De situatie ligt direct onder aan het duin, waar de parkeerrage deels in schuift. De appartementen hebben terrassen aan de duinzijde en dakterrassen aan de straatzijde. Ze worden vormgegeven als grote rieten kappen die kleine verschuivingen ten opzichte van elkaar hebben om aan te sluiten bij de variatie in de bestaande bebouwing.

opdrachtgever Bink Bouw
locatie Camperduin
jaar 2007 (niet gerealiseerd)

arsenal310

Clubgebouw voetbalvereniging ASV Arsenal

De locatie is bijzonder, een voetbaleiland, onderdeel van het Schinkelpark vlak bij het Olympisch Stadion in Amsterdam Oud Zuid. In de materiaalkeuze... lees verder...

Loo1

Loo2

analyse310

Herontwikkelingsstudie hoofdgebouw vakantiepark Landal 't Loo

Het hoofdgebouw met receptie, winkel, restaurant, zwembad, bowling en kinderspeelgelegenheid is toe aan een grootscheepse renovatie. Wij hebben het huidige gebruik en indeling geanalyseerd (een hoge mate van versnippering van ruimtes en functies) en de mogelijkheden die gebouw bied in kaart gebracht. Onder het motto 'ontklonteren' worden activiteiten worden op elkaar betrokken en functies gemengd. De bestaande structuur wordt opengebroken en de verdiepingen middels een grote vide met elkaar verbonden.

opdrachtgever Landal Greenparks
locatie 't Loo
jaar 2011