renovatie, verbouwing en hergebruik

tvo310

Toren van Oud

De driehoekige toren bij het Congresgebouw is oorspronkelijk door J.J.P. Oud ontworpen als hotel voor congresmedewerkers. Na de oplevering in 1969 bleek een goede exploitatie ... lees verder...

bijenkorf310

Dorpshuis Oosterend

Door het oorspronkelijk ontwerp en de wijze waarop het in de loop der jaren is uitgebreid is er samenstel van in hoogte variërende volumes ontstaan. Dit heeft geresulteerd in een nogal versnipperd ... lees verder...

tussedebanke310

Expositiecentrum Den Burg

In de het gevelontwerp en de detaillering is de grotere schaal zoveel mogelijk benadrukt. De gevel is ontworpen als één groot vlak waarin een groot gat is gemaakt. Een asymmetrisch ... lees verder...

winkel310

Appartementen Winkel

Het bestaande pand had de laatste 10 jaar leeg gestaan en was behoorlijk verpauperd. Het is aan de buitenzijde volledig gerestaureerd en van een nieuwe kap voorzien. De binnenzijde heeft een nieuwe indeling gekregen met per verdieping 2 startersappartementen.
Achter het bestaande pand is een twee verdiepingen hoge aanbouw geplaatst met per verdieping 3 startersappartementen.
Een glazen tussendeel met de entree en verkeersruimtes ten behoeve van de verschillende appartementen verbind het bestaande pand met de nieuwbouw.

opdrachtgever Sinnige Bouw
locatie Dorpsstraat, Winkel
jaar 2009 - 2011

tue310

Technische Universiteit Eindhoven

Door de gewijzigde eigendomssituatie van de gebouwen van de TUE van rijksoverheid naar universiteit en door de toekomstige afname van studentenaantallen ontstond de noodzaak tot herbezinning omtrent de inrichting van het terrein ... lees verder...

Landal310

Vakantiepark Landal Sluftervallei, Texel

Haalbaarheidsstudie en voorlopig ontwerp verbouwing hoofdgebouw en tuinontwerp... lees verder...

achtgoedaanbouw310

achtgoedbaliegroot310

achtgoedbalieklein310

Renovatie en uitbreiding kantoor Woningstichting Portaal Eemland

Het kantoor van Woningstichting Portaal was nog was nog geen 7 jaar oud en werd geplaagd door een reeks bouwfysische problemen, variërend van tochtklachten door inadequate ventilatie, slechte verlichting door de kleine en te weinig armaturen en geluidoverlast binnen de kantoren door het ontbreken van voldoende demping. Met bouwkundige en installatietechnische ingrepen is er weer een gezond en aangenaam binnenklimaat gemaakt. Tevens zijn de entree- en clientenbalies aangepakt, teneinde de veiligheid van de medewerkers de vergroten.

opdrachtgever Woningstichting Portaal Eemland
aannemer Vios Bouwgroep BV, Utrecht
locatie Hooglandseweg, Amersfoort
jaar
2000 - 2002