wat wij doen

Onze inbreng is flexibel; samen met u bekijken wij wat voor werkzaamheden voor u van belang zijn. Onze belangrijkste diensten op een rijtje:

Grosspietsch160

Eerste hulp bij architectuur

Laagdrempelig advies bij uw ontwerp voor uw aanbouw, woning of bedrijfsgebouw.
Bent u een particulier die een aanbouw aan zijn huis wil, een aannemer of bouwkundig tekenbureau die zelf de woningen voor zijn klanten ontwerpt, of een bedrijf dat bij een aannemer een standaard ontwerp heeft gekocht?
En wilt u slechts een deel van het ontwerptraject door een architect laten verzorgen? Of alleen een second opinion? Dat kan bij ons. Lees verder over de mogelijkheden...

Advies

Kan dat en mag dat?
De meeste vragen van opdrachtgevers zijn terug te brengen tot "wat kan daar?" en "wat mag daar?" Deze vragen gaan nooit over vormgeving. Bijvoorbeeld:
- Hoeveel huizen kunnen er op mijn kavel? Gestapeld of geschakeld? En mag dat van de gemeente?
- Voor welke doelgroep kan ik hier het beste bouwen? Past dat binnen het bestemmingsplan?
- Kan er een serre aan mijn woning? Kan ik een slaapkamer in mijn garage maken? Mag dat?

De juiste vraag stellen.
Mensen hebben vaak al een oplossing bedacht als ze bij ons komen. Dat is heel goed, maar het is van belang om eerst de vraag helder in beeld te brengen. Wat wilt u? Bijvoorbeeld: de opbrengsten uit uw investering maximaliseren, uw woongenot vergroten of uw woning geschikt maken voor senioren? Kortom, is uw oplossing wel het antwoord op de onderliggende vraag?

kandatmagdat

Stuijt160

Onderzoek, haalbaarheids- en variantenstudies

Mogelijkheden helder in beeld krijgen.
Wilt u de mogelijkheden van een gebouw of een locatie onderzoeken, inclusief de consequenties voor investering en exploitatie? Wij zetten mogelijke varianten naast elkaar met de bijbehorende kosten. Een eerste onderzoek dat het fundament is voor verdere planvorming.
Bekijk de voorbeelden....

Ontwerp en architectuur

Het bekendste en meest traditionele onderdeel van ons vakgebied.
Op basis van de vooraf vastgestelde randvoorwaarden gaan wij aan de slag. We gebruiken onze creativiteit en technische kennis om binnen de grenzen van de opdracht verrassende en innovatieve oplossingen te vinden. Door varianten te schetsen onderzoeken we meerdere oplossingsrichtingen. De schetsen werken we uit tot presentatietekeningen of modellen.

noorman160

onderzoek160

Bouwtechnische uitwerking en uitvoeringsvoorbereiding

Kwaliteit, uitvoerbaarheid en haalbaarheid.
Voor de meeste van onze ontwerpen verzorgen wij ook de bouwtekeningen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat het ontwerp en de uitwerking daarvan geen losse disciplines zijn. De kwaliteit, uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid van onze ontwerpen zijn erg belangrijk, vanaf de eerste schetsen tot en met de bestek- en detailtekeningen.

Wie gaat het bouwen?

Het onderbrengen van het werk bij een aannemer.
Hoe vind ik de juiste uitvoerende partij voor mijn project? Elk project is anders; een standaard antwoord bestaat dan ook niet. We kunnen u adviseren, maar ook actief de organisatie van een aanbesteding op ons nemen. Heeft u al een aannemer op het oog, dan kunnen wij de prijs- en contractvorming begeleiden. Daarnaast begeleiden we zelfbouwers met het uitbesteden van deelopdrachten voor de levering van materialen en werkzaamheden.

noorman160a

onderzoek160a

Begeleiding van de bouw

Technisch, esthetisch en administratief.
Tijdens het bouwen komen veel dingen in een stroomversnelling terecht. Zonder goede begeleiding kan een project in de uitvoering snel zijn eigen leven gaan leiden. Wij zorgen ervoor dat uw project binnen de planning en het budget wordt uitgevoerd en dat de kwaliteit van het ontwerp, zowel technisch als esthetisch, overeind blijft. We verzorgen toezicht, directievoering en beoordelen tekeningen en berekeningen. We denken in deze fase actief mee met opdrachtgever en aannemer.